“Tijd voor Verbinding”

“Tijd voor Verbinding”

De FMS, NFU, NVZ, Patiëntenfederatie Nederland en V&VN willen in vier jaar komen tot een aanmerkelijke en betekenisvolle daling van de potentieel vermijdbare schade en sterfte in de ziekenhuiszorg. De afwezigheid van potentieel vermijdbare schade blijft het ultieme doel. Tegelijkertijd zal dat binnen de complexe omstandigheden van de ziekenhuiszorg lastig te realiseren zijn. De eerste stappen om te komen tot een daling van de vermijdbare schade en sterfte zijn 10 jaar geleden ingezet met het VMS-programma. De volgende stap wordt gezet met het programma “Tijd voor Verbinding”.

Drie pijlers

Met de huidige aanpak is er nog een aantal mogelijkheden om de patiëntveiligheid verder te verbeteren. In het programma wordt verder gebouwd aan de verbetering van de patiëntveiligheid op basis van de bestaande methodiek voor kwetsbare ouderen en de antistollingszorg.

Om de patiëntveiligheid verder te verbeteren is het noodzakelijk de volgende stap te zetten in patiëntveiligheid, dit is Safety II. Het programma “Tijd voor Verbinding” combineert het veiligheidsdenken van nu met dat van de toekomst en richt zich op drie pijlers.

Het volledige programma “Tijd voor Verbinding” kunt u hier vinden.


Jesse Clarijs - de Jong

Comments are closed.