Patiëntveiligheid, dit is de dag en week om daar bij stil te staan.

Patiëntveiligheid, dit is de dag en week om daar bij stil te staan.

Patiëntveiligheid is een thema dat continue aandacht nodig heeft. Soms is extra aandacht voor patiëntveiligheid, een leuke campagne of landelijke aandacht een mooie katalysator om de aandacht weer kracht bij te zetten. Ben je op zoek naar goede momenten om zo’n campagne plaats te laten vinden? Lees hieronder dan meer over de dag en de week van de patiëntveiligheid.

WHO World Patient Safety Day: 17 september 2021

Wereld patiëntveiligheidsdag wordt georganiseerd vanuit de World Health Organisation (WHO). In 2021 zal de derde wereld patiëntveiligheidsdag plaatsvinden. De WHO zet ieder jaar een ander thema van patiëntveiligheid in het licht. De eerste patiëntveiligheidsdag – 17 september 2019 – stond in het teken van de mogelijkheden van patiëntveiligheid te verbeteren. De tweede patiëntveiligheidsdag -17 september 2020 – stond in het teken van ‘Health worker safety’. Het thema dat dit jaar is gekozen voor de patiëntveiligheidsdag is nog niet bekend gemaakt. Houd hiervoor de website van de WHO in de gaten.

Nationale week van de patiëntveiligheid: 3e week van November (15-19 november 2021)

Gedurende de week van de patiëntveiligheid worden er door het hele land in verschillende ziekenhuizen campagnes gehouden om het thema patiëntveiligheid weer extra kracht bij te zetten. Het is niet zomaar dat bij uitstek deze week in 2017 werd gekozen door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) voor de lancering van de website van VMSzorg. De campagnes in de ziekenhuizen worden in deze week veelal over eigen thema’s ingezet. Waar geeft jij extra aandacht aan dit jaar?

Aandacht vanuit PRISMA-RT

PRISMA-RT zet zich ook bij uitstek in voor de patiëntveiligheid in de Nederlandse radiotherapeutische zorg. Vorig jaar hadden organiseerde we dan ook zelf een campagne op wereld patiëntveiligheidsdag via onze LinkedIn pagina en via een speciale nieuwsbrief. Dit jaar geven wij daar natuurlijk ook graag aandacht aan. Organiseer jij een leuke campagne op een van deze 2 momenten? Laat het dan weten, wie weet staat jouw initiatief wel in een volgende PRISMA-RT Special!


Jesse Clarijs - de Jong

Comments are closed.