Focusproject PRISMA-RT

Focusproject PRISMA-RT

Focus met PRISMA-RT, een nieuwe methode om kennis en ervaring te delen. Door collectieve veiligheidsthema’s als focus te gebruiken waarbij alle instituten meldingen, basisoorzaken en verbetermaatregelen delen hopen we op hele leerzame focussessies. Alle radiotherapieafdelingen die lid zijn van PRISMA-RT mogen aansluiten. De collectieve veiligheidsthema’s zullen periodiek vastgesteld worden door de expertteamleden en gedeeld worden met de vereniging.

Het focusproject wordt vindt nu voor het eerst plaats, met een doorlooptijd van 3 maanden. Bij goede respons zal er periodiek een focussessie worden georganiseerd. De eerste focussessie wordt georganiseerd met als thema:

De communicatie of overdracht m.b.t. IGRT vanuit treatmentplanning naar de bestralingsuitvoering of vanuit RTO/fysica naar de bestralingsuitvoering.

Ben je lid van PRISMA-RT? Verwerk dan de aanvullende informatie met betrekking tot dit onderwerp in dit document. Je hebt tot 1 maart om dit naar Jose te mailen.

Wil je meer weten over het project? Of over hoe je zelf een veiligheidsthema aan kunt dragen? Lees dan het document over het project Focus met PRISMA-RT.


Jesse Clarijs - de Jong

Comments are closed.