Als nieuwe voorzitter stel ik me graag voor

Als nieuwe voorzitter stel ik me graag voor

In deze nieuwsbrief wil ik me graag kort voorstellen als de nieuwe voorzitter van PRISMA. Mijn naam is Willy de Kruijf en ben als klinisch fysicus sinds 2006 werkzaam in Instituut Verbeeten. Daarbij is mijn interesse altijd uitgegaan naar Image Guided Radiotherapie en naar patiëntveiligheid. Daarbij heb ik me met name gericht op de koppeling tussen verschillende software systemen en de consistente overdracht van gegevens. Sinds 1 jaar ben ik ook hoofd van de afdeling Klinische Fysica & Instrumentatie. Mijn opleiding tot klinisch fysicus heb ik van 2002 tot 2006 gedaan in het cluster Erasmus MC, LUMC en MCH Westeinde.

Voor die tijd heb ik gewerkt in een andere sector waar veiligheid een belangrijke rol speelt, namelijk kernenergie. Na mijn promotieonderzoek bij ECN en een aantal jaren bij KEMA als consultant voor o.a. Borssele en Dodewaard heb ik bij de Technische Universiteit Delft als groepsleider onderzoek gedaan naar de veiligheid van kokendwaterreactoren.

Daarnaast ben ik getrouwd en heb 2 kinderen, een zoon van 16 en een dochter van 14. Mijn hobby’s zijn tennis en wielrennen en ik bezoek regelmatig een concert. 

Ik heb er zin in om in deze gemotiveerde club aan de slag te gaan en om de vereniging nog beter op de kaart te zetten. We hebben met de vereniging een unieke kans om gezamenlijk de patiëntveiligheid in de radiotherapie in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Een goede multidisciplinaire samenwerking tussen laboranten, fysici en radiotherapeuten is daarbij van groot belang.


Anne Joustra

Comments are closed.