Infoland

“Wist je dat 95% van de ziekenhuizen in Nederland gebruik maakt van de kwaliteitsmanagementsoftware van Infoland?”

Infoland is sinds 1998 een toonaangevende leverancier van slimme softwareoplossingen. Software waarmee ze professionals helpen om dagelijks het maximale uit hun werk te halen. Waar Infoland ruim 20 jaar geleden begon met de focus op documentmanagement, leveren ze momenteel een volledig kwaliteitsmanagementsysteem. Een systeem waarin ook incidentmanagement, risicomanagement, het uitvoeren van audits en inspecties én e-learning een plek hebben gekregen. Liever starten met één module? Ook dat is mogelijk. Alle modules zijn afzonderlijk van elkaar in te zetten.

Met deze software suite (genaamd iProva) helpt Infoland organisaties om veiliger, slimmer en efficiënter te werken. Real-time dashboards zorgen ervoor dat men altijd overzicht en inzicht heeft en de organisatie continu kan verbeteren. Dankzij de verschillende oplossingen zijn organisaties niet alleen compliant, maar worden zij ook ondersteund in het volledige proces van leren en verbeteren. 

Krijg grip op de kwaliteit en veiligheid van patiënten

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Het volledig voorkomen van incidenten is dus bijna onmogelijk. Echter proberen veel organisaties de kans hierop natuurlijk zoveel mogelijk te beperken. Dit wordt in veel situaties gedaan door te leren van eerdere incidenten. Door ze te onderzoeken, te analyseren en vervolgens verbetermaatregelen te treffen, kan de patiëntveiligheid telkens weer verhoogd worden. Natuurlijk kan de PRISMA-methode hier niet bij ontbreken.

Ook in de software van Infoland is de PRISMA-methode verwerkt. Zo helpt iProva jou om het ontstaan van incidenten in beeld te brengen in de vorm van een oorzakenboom. Met de verzamelde gegevens kun je de oorzaken achterhalen die jou helpen om de uiteindelijke basisoorzaken en contextvariabelen te vinden. Door vervolgens aan deze basisoorzaken verbetermaatregelen te koppelen, pak je het probleem bij de wortels aan. En niet alleen bij het oplossen van incidenten is dit een effectieve methode, ook bij het voorkomen van (bijna-)incidenten.